سناریوهای خانه هوشمند

سناریو های خانه هوشمند

یکی از جذاب ترین امکاناتی که خانه هوشمند برای ساکنینش ارائه نموده اجرای فرمان های از پیش برنامه ریزی شده متعدد ( سناریو های خانه هوشمند )، بدون دخالت انسان ها است. در یک خانه هوشمند به مجموعه فراميني که  در اثر رخ دادن یک رویداد ، بصورت همزمان  اجرا میشوند سناریو گفته میشود.  سناریوهای متفاوتی باتوجه به نیاز کاربر قابل برنامه ریزی است. این سناریوها تنها با لمس یک کلید از جمله کلید‌های لمسی هوشمند ، نرم افزار موبایل (Android & Web)، ریموت، اینترنت یا بصورت زمان‌دار در یک ساعت مشخصی قابل اجرا است.

هر سناریو شامل اعمال (actions) و محرک‌ها (triggers) است. محرک‌ می‌تواند یک دستگاه هوشمند در خانه، یک زمان‌بندی و یا فشاردادن دکمه یا کلیدی به صورت دستی باشد. اعمال، رویدادهایی هستند که یک دستگاه در جواب محرک از خود نشان می‌دهند. اعمال می‌توانند به صورت فوری و یا با تاخیر زمانی انجام شوند.

به طور مثال شما دوست دارید صبح با صدای یک موسیقی ملایم و جذاب از خواب بیدار بشوید، پرده ها به آرامی کنار رفته و نور خورشید به داخل بیاید، دستگاه چای سازتان روشن شود و …
به راحتی می توانید در سیستم هوشمند با تعریف یک سناریو همه ی این فعالیت ها را به ترتیب دلخواهتان و در زمان دلخواهتان داشته باشید!

خانه هوشمند آسانه این امکان را فراهم ساخته تا کاربر به ازای محرک ها و رویداد های مختلف بتوان سناریوهای متعددی را تعریف و اجرا نماید . به این ترتیب شما می توانید با تعریف مجموعه عملکردهای به هم پیوسته برای سیستم خود بی شمار حالت پیش فرض را با توجه به امکاناتی که سیستم خانه هوشمند  آسانه در اختیار شما قرار می دهد تعریف نموده و در حافظه سیستم خانه هوشمند خود ذخیره نمایید.

تعریف سناریو در خانه هوشمند آسانه به دو صورت قابل پیاده سازیست :

۱- تعریف سناریو و ذخیره آن در یک وسیله خاص : سناریو ها درون حافظه داخلی وسیله ذخیره شده و اجرا می شوند.

۲- تعریف سناریو در اکانت خانه هوشمند آسانه که بر روی سرورهای آسانه ذخیره و اجرا می شوند در این نوع سناریو ها وسایل کاملا با هم در ارتباط بوده و مجموعه ی وسایل و رویداد ها برروی تجهیزات موجود قابل اجراست و هر وسیله می تواند بر روی وسایل دیگر تاثیر بگذارد.

درحالت اول سناریو های تعریف شده داخل حافظه خود وسیله ذخیره شده و شرط ها و اعمال سناریو مربوط به همان وسیله است

تجهیزات خانه هوشمند آسانه که دارای قابلیت تعریف سناریوی داخلی هستند به شرح زیر است :

سناریو های داخلی که برای کلید کولر آبی قابل تعریف است شامل موارد زیر است :

Schedule :
تعریف تنظیم شدن حالت کولر به صورت تکرار شونده برای روزهای دلخواه در هفته در ساعات دلخواه . به طور مثال در روز های  غیر تعطیل در هفته کولر مثال از ۸ صبح تا ۵ بعد از ظهر خاموش باشد و در ساعت ۵ با ورود صاحب خانه به منزل کولر روشن شود و برای روزهای تعطیل هفته سناریوی دیگری میتوان تعریف کرد .

TimeLeft :
  پس از سپری شدن یک زمان خاص حالت کولر را به وضعیت تعریف شده تنظیم میکند مثال کولر، پس از سپری شدن ۲ ساعت خاموش شود .







Period :
تنظیم دو حالت در دو زمان تکرار شونده مثال کولر برای نیم ساعت روشن و در حالت تند  باشد برای ۲ ساعت در حالت کند کار کند .

Thermostat :
تغییر وضعیت کولر بر اساس دمای تنظیم شده



انواع سناریو هایی که برای کولر تعریف شد دقیقا با همین تعریف و سازکار در وسایل زیر قابل تعریف است در زیر به وسایل و نوع سناریو های قابل تعریف اشاره خواهیم داشت برای آشنایی بیشتر با امکانات و جزییات هر وسیله میتوانید با کلیک بر روی نام وسیله به صفحه اختصاصی آن  مراجعه کنید .

انواع کلید های لمسی : سناریو های قابل تعریف :
  • Schedule
  • TimeLeft
رله ۳ کانال :
  • Schedule
  • TimeLeft
  • Period
رله سیم کارتی هوشمند :
  • Schedule
  • : RF Signalsدر ازای ارسال یک سیگنال خاص وضعیت رله ها تغییر داده شده یا sms ارسال میکند و یا سیگنال دیگری را ارسال میکند
RF Device :
  • Schedule
  • RF Signals
  • Thempreture بر اساس دمایی که سنسور دمای داخل دستگاه اعلام میکنه میتوان سیگنال خاصی را ارسال کرد
PowerProtection( محافظ برق) :
  • Schedule
  • RF Signals
کنترلر روشنایی RGB :
  • Schedule

سناریو های سرور

نوع دوم سناریو ها ، سناریو های سرور می باشند . در این نوع سناریو وسایل همه با هم در ارتباط بوده و به عمل های هر وسیله وسایل دیگر می توانند عکس العمل نشان داده و تغییر وضعیت دهند به عنوان مثال تنها با فشردن کلید یک کلید لمسی کلیه چراغها روشن شود کولر روشن شود پرده ها بالا روند چای ساز روشن شود و….. تمامی این کار ها باهم فقط با کلیک یک دکمه از روی موبایل یا کلید لمسی .

در این جا به تشریح ساخت سناریو بر روی وب اپ آسانه می پردازیم :

در وب اپ آسانه تب دوم قسمت سناریو ها قرار دارد در این قسمت لیست سناریوهای کاربر نمایش داده میشود هر قسمت شامل جزییات زیر است :

۱- نام سناریو (یک نام دلخواه به انتخاب کاربر)

۲- وضعیت فعال یا غیر فعال بودن سناریو (با کلیک بر روی این آیتم می توان سناریو را فعال یا غیر فعال کرد)

۳- شرط سناریو : این قسمت همان شرط یا محرک سناریوست یعنی اگر این شرط برقرار شد ، سناریو اجرا شود شرط می تواند از نوع وضعیت وسیله یا روز و ساعت و یا IFTTT باشد 

۴- آنگاه سناریو : این قسمت شامل لیستی از اعمالی است که باید پس از برقراری شرط اجرا شوندمانند تغییر وضعیت وسایل یا ارسال پیام بصورت ایمیل و نوتیفیکیشن و یا اجرای IFTTT

۵- تاخیر در اجرای سناریو : با تنظیم این تاخیر سناریو پس از سپری شدن تاخیر ست شده اجرا خواهد شد

خانه هوشمند

 

 با کلیلک بر روی هر سناریو جزئیات سناریو نمایش داده میشود و میتوان در این قسمت نام سناریو و سایر جزییات سناریو را تغییر داد.

افزودن سناریو جدید :

۱- برای ایجاد یک سناریو در قسمت سناریو ها بروی دکمه Add کلیک نمایید
۲- یک اسم برای سناریو ست کنید

۳- در لیست مقابل نوع شرط را انتخاب کنید
  •    Schedule   : بر اساس روزهای هفته و ساعت خاص
  • Devices  : بر اساس تغییر وضعیت یک وسیله مثال : لمس یه کلید لمسی
  • IFTTT  : ارتباط با سایر تجهیزات از برندهای دیگر با IFTTT
به عنوان مثال ما شرط را Schedule انتخاب میکنیم
۴-   در این شرط باید ساعت و روزهای هفته مدنظر را انتخاب و تنظیم نماییم

۵-   در این مرحله مدت زمان تاخیر را تنظیم می کنیم مثال سناریو بعد از ۱۰ ثانیه تاخیر اجرا شود

۶- در این قسمت آنگاه های سناریو را انتخاب میکنیم که شامل :
  • Devices : تغییر وضعیت یک وسیله
  •  Scenarios : فعال یا غیر فعال کردن سناریوی دیگر
  • Send Notification : ارسال ایمیل و نوتیفیکیشن
  • IFTTT

ما به عنوان مثال Devices    را انتخاب میکنیم
۷- در این قسمت لیست وسایل موجود نمایش داده میشوداز لیست موجود وسیله ای را انتخاب میکنیم هر وسیله ای که در این قسمت انتخاب میشود وضعیت های آن وسیله نمایش داده میشود که قابل انتخاب برای اجرای سناریوست

ما در این مثال کولر را انتخاب میکنیم که المان های کولر نمایش داده میشود با گزینش هرالمان وضعیت روشن یا خاموش بود المان را تنظیم میکنیم

۸-    تنظیم وضعیت وسیله

به طور مثال ما تنظیم میکنیم که پمپ آب کولر روشن و در وضعت کند روشن شود.

پس از تنظیم آنگاه  ، ثبت سناریو تمام میشود و سناریو به لیست سناریو های موجود اضافه میشود

حال ما یک سناریو داریم که در روزهای شنبه تا چهار شنبه ساعت ۸ صبح با تاخیر ۱۰ ثانیه کولر را روشن میکند


برای تغییر سناریو و افزودن وسایل دیگر به آنگاه یا تغییر شرط سناریو ، بر روی سناریو کلیک نمایید. در مثال های دیگر سناریو با شروط و اعمال دیگر را بررسی میکنیم .

سناریو بر اساس Device :

در مثال بعدی سناریویی که شرط آن تغییر وضعیت یک وسیله باشد را شرح خواهیم داد

پس از تعریف نام سناریو ، در لیست شروط سناریو، قسمت Devices را انتخاب میکنیم . لیست وسایل موجود نمایش داده میشود یکی از وسیله ها را انتخاب می کنیم

به عنوان مثال ما کلید لمسی دو پل را انتخاب می کنیم با انتخاب هر وسیله در این قسمت المان های آن وسیله برای برقراری شرط نمایش داده میشود برای مثال برای کلید دو پل کلید اول را انتخاب می کنیم

   در مرحله بعد باید وضعیت کلید برای برقراری شرط را انتخاب کنیم مثال وضعیت روشن ، پس ما شرط را اینگونه تعریف کردیم : اگر کلید اول به حالت روشن در آمد آنگاه :

نرم افزار خانه هوشمند

در مرحله بعد آنگاه را انتخاب میکنیم

در این مثال scenario را انتخاب میکنیم در این قسمت لیست سناریو های موجود نمایش داده میشود یک سناریو را انتخاب میکنیم و در مرحله بعد وضعیت سناریو که فعال یا غیر فعال شود را انتخاب میکنیم و تمام

حال یک سناریو داریم که با روشن شدن کلید اول یک کلید دو پل سناریو دیگر غیر فعال میشود

شرط بعدی قابل انتخاب برای سناریو ها IFTTT می باشد که آموزش کامل آن در این لینک قابل مشاهده است هم برای شرط و هم برای آنگاه.

کلید لمسی

با توجه با امکانات و قابلیت هایی که در بالا توضیح داده شد می توان انواع مختلف سناریو ها را تعریف کرد در زیر چند مثال ذکر می کنیم : 

سناریوی بیدار شدن :

شرط را Schedule انتخاب می کنیم برای روزهای کاری و ساعت ۷ صبح

تاخیر را ۰ و آنگاه را وسایل خانه مثال چراغ های آشپزخانه را روشن پرده ها را بالا ببرد دستگاه موسیقی که به یک پریز هوشمند متصل است را روشن کند قهوه جوش را نیز که به یک پریز متصل است روشن نماید و کولر را در وضعیت کند قرار دهد 

سناریوی ترک خانه :

مثال می خواهیم هنگام ترک منزل با فشردن یک کلید لمسی کنار در خروجی یا دکمه یک ریموت کنترل از داخل ماشین یک سری کارها را همزمان انجام دهیم

خوب شرط را یک ریموت RF انتخاب می کنیم بعد یک سیگنال یا دکمه خاص آن ریموت را انتخاب میکنیم که با فشردن آن کلیه چراغ های منزل خاموش کولر و قهوه جوش خاموش دزدگیر به حالت فعال و درب پارکینگ باز شود .

و سناریوهای متعدد مانند سناریو مسافرت سناریوی ورود به خانه و… قابل پیاده سازی میباشد.